Coğrafya öğretiminde fotoğrafın, bir öğretim tekniği olarak kullanımı özellikle öğrencilerin coğrafya ve fotoğraf arasında eleştirel düşünme becerileri ortaya koyabilmelerini sağlaması nedeniyle büyük bir önem göstermektedir. Coğrafyada fotoğraf kullanımı her hangi bir fiziki ve beşeri unsuru var oluş biçimiyle göstermek şeklinde olduğu gibi, bunların doğada bulunuş şekillerini, mekânla ilişkilerini, beşeri faaliyetlerin açıklanmasını da sağlayan materyaller olarak kullanılmaktadır. Çoğu zaman fotoğrafların öğretim için sağladığı avantajların farkına varmayıp, sadece bir görüntüden ibaretmiş gibi kullanılmaktadır. Oysa fotoğraf coğrafya eğitimi açısından tek başına bile kullanılabilecek ve öğretim tekniği oluşturabilecek zenginliği sunmaktadır.

(Karakuş, Ufuk. “Şehir Coğrafyası Öğretiminde Fotoğraf Kullanımı.” Zeitschrift Für Die Welt Der Türken, vol. 5, no. 1, 2013, www.dieweltdertuerken.org/index.php/ZfWT/article/view/433/ukarakus.)

Coğrafya Eğitimi Derneği “Coğrafya Öğretmenleri İçin Foto Safari” etkinliği 04 Kasım 2017 tarihinde “Coğrafyacının Objektifinden Büyükdere” temasıyla gerçekleştirilecektir.

Katılımcı sayısı 24 kişi ile sınırlıdır ve katılımcıların aşağıda yer alan formu eksiksiz doldurmaları gerekmektedir.

Başvurunun 24 kişinin üzerinde olması durumunda CED üyeleri öncelik sahibidir.

İstanbul Büyükdere Semti’nde gerçekleşecek etkinlik için katılımcılar ile Tarihi Büyükdere İskelesinde saat 10.00da buluşulacaktır.

Detaylı program katılımcılara 01 Kasım 2017 tarihinde e-posta yoluyla bildirilecektir.

Katılımcıların profesyonel fotoğraf makinası(DSLR) olması beklenmemektedir. Örneğin 1136×640 piksel çözünürlüğe sahip (yaklaşık 8 megapiksel) bir cep telefonu kamerası ile çok iyi görüntüler yakalayabilirsiniz.

“Coğrafya Eğitiminde Foto Safarinin Kullanımı” ile ilgili örnek etkinlik planına aşağıdaki görüntünün üzerine veya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.