Innovation Camp for Geography Teachers (Coğrafya Öğretmenleri için İnovasyon Kampı) kapsamında 30 Temmuz – 03 Ağustos 2018 tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin detaylı program ve bu çalışmalara ilişkin fotoğraflar aşağıda yer almaktadır.
İlk gün programı (30/07/2018):
- Ege Üniversitesi’nin desteği ile gerçekleştirdiğimiz çalışmamızın ilk gününde Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Necdet BUDAK’ı makamında ziyaret ederek çalışmanın açılışını gerçekleştirdik.
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Arife KARADAĞ ile İzmir kent ekolojisi saha çalışmaları gerçekleştirdik. - Tarihi Asansör’de İzmir’in 8500 yıllık kentsel gelişim süreci, kentsel dönüşüm ve yerleşim özellikleri üzerinde duruldu.
- İzmir Kuş Cenneti ve Çamaltı Tuzlası sahasında kent çevresindeki doğal yaşam alanlarını inceleme fırsatı bulduk.
İkinci gün programı (31/07/2018):
Prof. Dr. İlhan KAYAN eşliğinde Selçuk (İzmir) çevresinin jeomorfolojik oluşum özelliklerini coğrafi çevre ile ilişkilendirdiğimiz çalışmalar kapsamında sırasıyla aşağıda yer alan noktalar ziyaret edilerek fiziki ve beşeri coğrafya çalışma alanlarının iç içe olduğu etkinlikler gerçekleştirildi.
- Selçuk Kalesi
- Efes Antik Kenti
- Artemis Tapınağı Kalıntıları
- Yedi Uyuyanlar Mağarası
- Meryem Ana Evi
- Bülbül Dağı Fay Zonu
- Şirince Köyü
Üçüncü gün programı (01/08/2018):
- Seferihisar Belediye Başkanı Sayın Tunç SOYER’in katılımı ile Cittaslow Türkiye Sekreteri Sayın Candaş BALTA’nın sunumu ve Seferihisar tanıtımları;
- Seferihisar Anı Evi ile Teos Yazarlar Evi ziyaretleri;
- Derneğimiz üyelerinin “Sosyal Bilimlerde STEM Eğitim Yaklaşımının Kullanımı” ve “ArcGIS ile İzoterm Haritalarının Oluşturulması” başlıklı sunumlarının Seferihisar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilmesi.
Dördüncü gün programı (02/08/2018):
Prof. Dr. İlhan KAYAN önderliğinde;
- Sardes antik kenti,
- Sandal Divlit volkanik yapısı,
- Kula peribacaları ve badlands topoğrafya oluşumları,
- Sütun bazalt oluşumları,
- Kula evleri ziyaretleri ve saha çalışmaları gerçekleştirildi.Bu çalışmada Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa ve UNESCO Jeoparkı temsilcileri eşliğinde bölgenin sahip olduğu coğrafi özelliklere yönelik paylaşımlarda bulunuldu. Jeopark Belediyeler Birliği internet sitesi üzerinden bu çalışmayla ilgili detaylı bilgi almak ve fotoğraflara ulaşmak mümkündür.
Kula Volkanik Jeoparkı’nda dernek başkanımız Çağdaş YÜKSEL, Slovenya Coğrafya Öğretmenleri Derneği’ni temsilen Slovenya Çevre ve Mekansal Planlama Bakanlığı Su ve Yatırım Yönetimi Direktörü Ph. Dr. Mitja BRICELJ ve Prof. Dr. İlhan KAYAN’ın da röportajlarını içeren haber videosu:
COĞRAFYA ÖĞRETMENLERİ İÇİN İNOVASYON KAMPI DESTEKÇİLERİ: